Garanția:

Produsele cumpărăte prin intermediul autorepublic.ro sunt noi, în ambalaje originale și beneficiază de garanție, conform prevederilor legale în vigoare (OUG 21/1992, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea 449/2003, cu modificările și completările ulterioare) și politicilor comerciale ale producătorilor. Termenul de garanție decurge din momentul facturării produsului. Garanția este acordată în baza facturii comerciale sau a bonului fiscal.

Garanția este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepția situațiilor când se precizează altfel în certificatul de garanție comercială.

Piesele de folosință îndelungată beneficiază de un termen mediu de garanție de 18 luni, calculat din momentul emiterii facturii. În această categorie întră următoarele: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulații planetare, elemente de caroserie, elemente de direcție, elemente de frână, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe și țevi de eșapament, rulmenți, fișe de bujii, piese de electromotor și alternator, piese de motor în mișcare.

Nu se acordă termenul de 18 luni pentru piesele auto cu caracter consumabil: filtre (de ulei, aer, combustibil, habitaclu), becuri, ștergătoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere și incandescente, garnituri metalo-plastic și simeringuri, curele de transmisie și distribuție.

Termenul de valabilitate pentru lubrifianţi este de 36 luni de la dată ambalării, așa cum este menționată pe ambalaj.

Produsele care prezintă în perioada de garanție defecte de material sau de fabricație, vor fi înlocuite cu altele noi, conform legii.

Vânzătorul este exonerat de răspundere privind garanția sau această poate fi anulată în următoarele cazuri:

 • Piesă nu a fost cumpărată de la S.C. I See Solutions SRL (autorepublic.ro);
 • Piesă nu a fost montată într-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de producătorul autovehiculului pentru marca respectivă;
 • Piesă s-a defectat datorită unui montaj incorect sau datorită montării împreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;
 • Piesă a fost greșit aleasă sau a fost utilizată pentru alt scop decât cel indicat în catalogul producătorului;
 • Piesă s-a uzat sau deteriorate datorită suprasolicitarii, întretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandărilor producătorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificările și reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producător;
 • Autoturismul a fost folosit în alte scopuri decât cel prevăzut de constructor sau a fost exploatat în condiții necorespunzătoare (raliuri, competii sportive, etc);
 • Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de altă natură (șocuri termice, electrice, mecanice);
 • Piesele prezintă urme de lovituri, zgârieturi, îndoituri, rupturi, deformări;

Piesele care fac obiectul unei reclamații în garanție vor fi însoțite de următoarele documente:

 • Copie după factură de achiziție de la S.C. I See Solutions SRL (autorepublic.ro), bonul sau chitanță cu care a fost cumpărată piesă;
 • Dovadă montării într-un service autorizat R.A.R pentru marca respectivă (deviz de montaj) și documentele fiscale aferente;
 • Notă de constatare emisă de către un service autorizat R.A.R. prin care se constată și se descrie detaliat defecțiunea;
 • Copia după certificatul de înmatriculare al autovehiculului;
 • Copie autorizație R.A.R. a service-ului unde s-a făcut montajul;

Reclamația depusă de comparator va fi analizată și va primi un răspuns în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la dată recepției produselor reclamate la sediul vânzătorului, însoțite de toate documentele enumerate mai sus. În cazul în care reclamația a fost justificată, vânzătorul se obligă la înlocuirea produsului în termen de 5 zile lucrătoare.

În cazuri speciale când părțile nu ajung la un consens cu privire la reclamația de garanție, părțile vor trimite piesele pentru analiză la un specialist în domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atât pentru vânzător cât și pentru cumpărător. Cheltuielile ocazionate de efectuare a analizei vor fi suportate de partea în culpă.

Garanția acoperă cel mult valoarea integrală a produsului reclamat.

Nu se acordă termenul de 18 luni pentru piesele auto cu caracter consumabil: filtre (de ulei, aer, combustibil, habitaclu), becuri, ștergătoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere și incandescente, garnituri metalo-plastic și simeringuri, curele de transmisie și distribuție.

Returul

Raporturile comerciale dintre cumpărător și autorepublic.ro sunt reglementate oficial de Ordonanță Guvernului 130/2000, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță și Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

Denunțarea contractului – dreptul de retur

Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor. Consumatorul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).

Nu se acceptă pentru returnare:

– produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate

– consumabilele desigilate

Pentru a beneficia de dreptul de retur, înainte de expirarea perioadei sus menționate (14 zile), trebuie să trimiți o solicitare pe adresa de mail contact@autorepublic.ro.

Cererea de retur trebuie să conțină următoarele informații:

– numele pe care s-a emis factură fiscală

– numărul comenzii/facturii

– produsul/ele pe care dorești să le returnezi

– motivul

Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat la adresa de mai jos, fără a opta pentru serviciul ramburs.Costul de transport pentru retur va fi suportat de cumpărător.

În funcție de opțiunea ta, banii proveniți din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot restitui în termen de maxim 14 zile de la primirea produsului.

Rambursarea banilor se va face într-un cont bancar( obligatoriu trebuie să aparțînă persoanei pe numele căreia s-a eliberat factură) în termen de 14 zile calendaristice de la recepția produsului.

După completarea formularului, cumpărătorul va returna produsele în cel mult 14 zile, prin intermediul curierului sau direct în showroom, fără întârziere nejustificată. În cazul în care produsele nu sunt returnate în acest termen consumatorul pierde dreptul de a renunta la contract.

Exercitarea dreptului de retur pune capăt obligaţiilor părţilor contractuale de a execută contractul la distanţă.

În acest caz autorepublic.ro va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, dar nu înainte de a întra în posesia produselor returnate.

Autorepublic.ro va rambursa sumele datorate folosind aceleaşi modalităţi de plată că şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazurilor:

– în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urmă rambursării.

– plata a fost efectuată ramburs și în acest caz returnarea se va face cash la sediul Autorepublic sau prin transfer bancar.

În cazul plăților prin tranfer bancar, rambursarea banilor se va face numai în conturi IBAN aparțînând persoanei pe numele căreia s-a emis factură fiscală.

Autorepublic.ro nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de autorepublic.ro.

Nu ai timp sa cauti piesa? Te sunam noi in cel mai scurt timp!